Koreografer og Pedagoger

Kristian Alm

Kristian Alm (1976) har jobbet i Nasjonalballetten siden 1997. Der har han jobbet med renommerte internasjonale koreografer og pedagoger og hatt flere store roller i et bredt spekter av produksjoner. I perioden 2003-2007 var han danser i Carte Blanche, hvor han også gav jevnlig kompaniklasser, samt klasser på turné og årlige auditions. Kristian har også vært ballettmester i Nasjonalballetten, hvor han satte opp Hedda Gabler på Bolshoi teateret i Moskva høsten 2019. Kristian har undervist klasser på PRODA Oslo, Oslo Dance Seminar 2011og 2017, samt gitt ballettklasser og workshop for ballettelever i Bergen, Trondheim, Tromsø, Bodø, Ålesund, Harstad, Svolvær, Longyearbyen, og Kunsthøgskolen i Oslo.

Kristian sine klasser fokuserer på dynamikk, flyt og forflytting i rommet. Barren er logisk og relativ enkel, og i senter er det fokus på å danse stort og dynamisk. Klassene har som mål at danserne skal få beveget mest mulig på seg, og få repetert øvelser flere ganger.

Jenny Håltem Fongaard

Jenny Håltem Fongaard er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans og yrkesdanserutdannelsen ved Balettakademien Stockholm. Hun har danset i «Imperfect Dancers Company», et moderne dansekompani i Pisa, Italia. Utover å jobbe på Spin Off frilanser hun og jobber med egne prosjekter, og var blant annet skapende utøver på plattformene Dans/5 og Mind The Gap. Hun har også erfaring fra å undervise barn og unge innen ulike stiler, på private danseskoler både i Stockholm og Oslo. Hun underviser i improvisasjon hos oss.v enkel, og i senter er det fokus på å danse stort og dynamisk. Klassene har som mål at danserne skal få beveget mest mulig på seg, og få repetert øvelser flere ganger.

Gro Gudim

Gro danset flere år ved Eldbjørgs Ballettskole i Sarpsborg og Moss. Hun tok sin avsluttende danseutdanning ved Den Norske Operas Ballettskole og er etterutdannet som faglærer i dans fra PPU-studiet ved KHiO. Har også tatt pedagogkurs med David Howard, NY og pedagogseminar ved NBS, Toronto. Har vært ansatt i Nasjonalballetten som danser i corps de ballet siden 1977. Ble forfremmet til solist i 1984. Gro har danset et stort antall roller innen både det klassiske og moderne repertoar. Har siden hun sluttet ved Nasjonalballetten i 2001 vært freelance pedagog og har jevnlig undervist ved KHiO, DNOBs ballettskole, PRODA (daglig trening for profesjonelle) og Spin Off Forstudium i Dans. Gro underviser i klassisk ballett.

Emanuel Waal Hem

Emanuel er utdannet ved billedkunstlinjen på Oslo by Steinerskole og Spin Off Forstudium i dans, og han ble uteksaminert våren 2010 med en faglærerutdanning (BA) i dans fra Universitetet i Stavanger (danser og pedagog). Han har blant annet danset og koreografert ved kulturhovedstaden Stavanger (2008), Pasjon (2008) i Stavanger domkirke, Eurovision Memorylane (2008), Melodi kvasi grandprix (2007–2010), Reportoarforestillingen Moves peripheries (2009), dinnershowet Showdance i Atlantic hall (2008/09), forestillingene Forandringer i Sandnes Kulturhus (2010), forestillingen 4 i den kulturelle skolesekken (2009/10), illusjonisten Alexx Alexxanders Norgesturne En Magisk aften (høsten 2010) og diverse andre større og mindre oppsetninger og show de siste årene. Han har tidligere undervist ved blant annet Steps dansestudio, danse/ballettlinjene ved Blindern videregående 2014/2015. Han har hatt regi på elevforestillingene Avsnitt, Abra Kadavra,  Grønn Rustog Sirkus Kadavra  ved Oslo Musikk og Kulturskole. Emanuel underviser også Schous Ungdomskompani og han har ansvar for de kreative timene for Intensivt Kveldsstudium i Dans 2015/16. Emanuel koreograferer for Spin Off Forstudium i Dans Juleforestilling 2015.

Robert Hewitt

Robert har sin utdannelse fra Royal Ballet School i London og har danset for den norske Nasjonalballetten og Vienna State Opera Ballet. Siden 2004 har Robert jobbet frilans som pedagog for bl.a. Cullbergbaletten, Carte Blanche, Dansk Danseteater, og HJS i Amsterdam, i tillegg til forskjellige skoler og private dansestudioer i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Østerrike. Klassen hans er basert på å etablere og kombinere ren og presis klassisk teknikk med letthet og glede i bevegelse! Underviser i klassisk ballet.

Vigdis Langeggen

Vigdis er utdannet ved Ettårig Forstudium i Dans og Statens Balletthøgskole, pedagoglinjen, med moderne som hovedfag. Videre studier i samtidsdans og improvisasjon med blant andre Frey Faust, David Zambrano og Kurt Koegel.Har undervist ved bl.a: PRODA, KHiO, Norges Dansehøyskole, Spin Off Dansestudio as, ulike videregående skoler m/dans, private skoler og Dissimilis kultur – og kompetansesenter.Veileder studenter ved PPU ved KHIO og Norges Dansehøyskole i metodikk og undervisningspraksis. Er medforfatter av boka ”Dansekomposisjon og koreografi”, lærebok for danselinjer ved videregående skoler.Etablerte kompaniet Rubato Dance Experiment i 2007. som jobber med forestillinger og film innenfor samtidsdans. Koreograferte for Spin Off Forstudium i Dans i 2003 og 2004. Vigdis underviser i moderne/samtidsdans, improvisasjon og kreative oppgaver.

Trude Leirpoll

Trude er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans og Bachelor Jazz ved KHiO hvor hun gikk ut i 2013. Trude har etter endt studie assistert Toni Ferraz og Merete Lingjærde ved KHiO. Hun har bl.a. danset i Oslo Danse Ensemble, i egne prosjekter og i musikaloppsetninger. Trude deltok ved Spin Offs Åpen Scene i 2016. Hun var koreograf for juleforestillingen 2017.

Anne Lundkvist

Anne er utdannet ved Norges Dansehøyskole med jazzfordypning, og har hatt flere lengre opphold i LA og New York etter endt utdannelse. Hun har også videreutdanning i veiledning og coaching fra HIOA og sertifisering i pilates ved Pilatesroom. Hun har danset i flere produksjoner i den kulturelle skolesekken som blant annet DOT av Tharan Revfem, og Sofasamfunn med Komma Danseteater, danset i ”Fame the musikal” i 2010 med koreografi av Kristine Melby, har opptrådt på Lower Manhattan Art Leagues Spring Festival, koreografi av Jennifer Archibald. Hun har koreografert og danset i egne produksjoner som ”Einsam” og ”Mot skogen” med tekstforfatter/forteller Tone Bolstad. Anne har undervist ved bl.a danselinjen på Blindern VGS (tidl. Fagerborg), danselinjen ved Greveskogen VGS, Spin Off forstudium i dans og Asker dans- og ballettskole. Hun har også koreografert for Spin Off forstudium sin juleforestilling, Schous dansekompani og for Oslo musikk- og kulturskoles elevforestillinger. Anne underviser i jazz og pilates.

Fanny Ilkama Nupen

Fanny Ilkama Nupen er utdannet ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance og Spin Off Forstudium i Dans. Hun har tatt flere diplom innen Pilates, og er sertifisert Pilates og Reformer instruktør. Utover å jobbe på Spin Off underviser hun aktivt ved flere yoga og pilates studioer i Oslo. Hun underviser også elevene ved Spin Off Forstudium i dans i bla. praktisk anatomi, skadeforebygging, avspenning – og uttøying og Pilates/Reformer.

Hege Nordahl-Angell

Hege er utdannet ved Statens Balletthøyskole, pedagoglinjen (nå: KHiO), med hovedfag i jazz. Hege har undervist ved Spin Off Dansestudio AS i en rekke år, nå Oslo Kulturskole, ved Schous kulturstasjon. Hege fungerte som prosjektkoordinator for Spin Off Dansestudio as Jubileumsforestilling i 2007 og nå for kveldsskolens elevforestillinger. Koreografert for bl.a Fagerborg Vgs. Hun har undervist/underviser i jazz ved Lillestrøm, Rud, Fagerborg og Elvebakken videregående skole. Hege har koreografert for Schous kulturstasjon sine elevforestillinger. Hun har ansvaret for Intensivt kveldsstudium og Schous Dansekompani. Hege koreograferte for Spin Off Forstudium i Dans i 2011. Hege underviser i jazz.

Matias Rønningen

Matias Rønningen ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2009. Han har jobbet med blant annet: Sigurd Heide, Dansdesign, Kari Hoaas, Eivind Seljeseth, Heine Avdal & Yukiko Shinozaki, Suzie Davies & Mattias Ekholm, Helen Blackburn og Panta Rei Dance Theatre. Siden 2011 har Matias vært tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, og fremført en rekke verk, inkludert: Omega & The Deer (2011), The Solitary Shame Announced By a Piano (2012), Praeambulum(2013), Rotating Nora (2014) og En liste over ting han sa (2018). Matias mottok Statens Kunstnerstipend for unge kunstnere i 2013. Siden 2014 har han gjestet Nationalballetten ved en rekke produksjoner og har gjort fremtredende roller i verk av blant annet Kjersti Alveberg, Jiri Kylian, William Forsythe, Jo Strømgren, Ingun Bjørnsgaard og Ina Christel Johannessen. I 2019 danset han i Orbo Novo av Sidi Larbi Cherkaoui med Nagelhus-Schia Produksjoner. I 2021 samarbeidet han med Ole Kristian Tangen på et utendørsprosjekt for og med elevene på Spin Off.

Daniel Sarr

Daniel Sarr begynte studiene ved Kunsthøgskolen i Oslo som 16-åring, og ble gikk ut i 2012 med en Bachelor i Jazzdans. Han har spesialisert seg i Hip Hop og Jazz, men har også trening i andre stilarter. Daniel har jobbet med kompanier og koreografer som: Oslo Danse Ensemble, Subjazz, Ballet Boyz (UK), Jo Strømgren, Fredrik Benke Rydman (SE), Nagelhus Schia Productions, Kjersti Alveberg & Nakul Dev Mahajan (USA/India). I tillegg har han vært med i en rekke TV-produksjoner og musikkvideoer som danser og koreograf. I 2011 deltok han i den internasjonale dansekonkurransen «Eurovision Young Dancers» (NRK). Han konkurrerte mot 9 andre land og vant som Norges representant. Daniel ble senere invitert til å opptre som solist ved Rose d’Or Awards i Brussel, EDFC i Amsterdam og Telenors Kulturpris-utdeling i Norge. Han var også semifinalist i So You Think You Can Dance (Skandinavia)

Trude Støvind

Trude er utdannet ballettdanser ved Heather Hebbert´s ballettstudio i Bodø og ved Hochschule for Tanz und Muzik i München. Mellom 1995 og 2015 var hun fast ansatt som danser i Nasjonalballetten, hvor hun har gjort fremtredende soloroller både i det klassiske og moderne repertoaret. I 2017 tok Trude eksamen i PPU (Praktisk Pedagogisk Utdanning) ved Kunsthøgskolen i Oslo og har siden vært tilknyttet ballettskolen ved Den Norske Opera og Ballett.
Hun er pedagog for både På Tå Hev og for fordypningsprogrammet DanseFot, og har hatt flere turneer for Den Kulturelle Skolesekken, med ballett som hovedfokus. Trude gir jevnlig klasser i ballett på Proda Oslo for profesjonelle dansere.